Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ruimtevaartgeneeskunde nodig ik u uit voor een wetenschappelijke bijeenkomst op woensdagavond 18 september  2024

Deze avond zal plaats vinden op het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg 53 te Soesterberg.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur, de afsluiting zal rond 22.00 uur zijn, gevolgd door een borrel.
Ontvangst vanaf 19.30 uur.
 
Onderwerp:

Thema KNO:

·         anosmie (in de cockpit)

·         de corticosteroïd injectie bij hooikoorts/allergie

Er is op deze avond ook ruimte voor KNO gerelateerde vragen. Als u deze heeft, stuur uw vraag dan naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat ze besproken kunnen worden.


Informatie sprekers:
Dick Kooper is als KNO arts opgeleid in het VUMC te Amsterdam. Hij werkt sinds 1999 bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Hier heeft hij meer dan 10 jaar een reukpoli. Hij is als KNO arts meerdere keren naar Suriname geweest en heeft zijn werk in Haïti opgetekend in een boek getiteld “Geknakt Haïti – KNO heelkunde in een woestenij”. Als aandachtsgebieden heeft hij neus- en halschirurgie (weke delen), reuk-, snurk- en slaapstoornissen.
Zijn praatje gaat over het belang van goed kunnen ruiken (in de cockpit).

Erwin van der Veen is als KNO arts opgeleid in het UMC Utrecht. Hij werkt sinds 2012 in het Centraal Militair Hospitaal en Universiteit Medisch Centrum Utrecht. Hij begon zijn defensiecarrière bij de Koninklijke Landmacht en is overgestapt naar de Koninklijke Luchtmacht enkele jaren geleden. Als aandachtsgebied heeft hij chirurgische oorheelkunde en algemene pathologie. Ook treedt hij op als vliegmedisch consulent op het KNO gebied.
Zijn praatje gaat over een “vergeten therapie”: de corticosteroïd injectie bij hooikoorts/allergie.


IL&T accreditatie is toegekend.

Graag opgave van deelname aan deze wetenschappelijke avond per e-mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U moet zich bij binnenkomst bij het CML kunnen legitimeren.

Namens het bestuur van de NVvLG,

Erik Frijters
Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ruimtevaartgeneeskunde