Archief 2022

Hieronder vindt u het archief van de artikelen gepubliceerd in 2022.

Wetenschappelijke Bijeenkomst 13 april 2022 CML

Aan de leden van de Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ruimtevaartgeneeskunde

Betreft: wetenschappelijke bijeenkomst op 13 april 2022

Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ruimtevaartgeneeskunde nodig ik u uit voor een wetenschappelijke bijeenkomst op:

woensdagavond 13 april 2022

Deze avond zal plaats vinden op het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg 3 te Soesterberg. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, de afsluiting zal rond 22.00 uur zijn, gevolgd door een borrel. Ontvangst vanaf 19.30 uur. Het zal een hybride bijeenkomst zijn.

Vanwege ziekte heeft de spreker voor as woensdag, captain Tony Yule, moeten afzeggen. Het programma is hierdoor gewijzigd. We hebben twee sprekers bereid gevonden om over interessante onderwerpen te komen vertellen, te weten:

·         20.00-21.00: Dr. Mark Wentink, directeur Desdemona B.V. – Upset recovery training & VR

·         21.00-22.00: drs. Ries Simons, Senior Consultant Aerospace Medicine – Cognitive Testing in Pilots – Why?

Het thema van de bijeenkomst:  The Cockpit Environment of a Concorde

Captain Tony Yule is een voormalig senior first officer op de Concorde tussen 1987 en 1993. Hij is met pensioen gegaan in 2005, na een vliegcarrière van in totaal 46 jaar. Zijn carrière als vlieger is begonnen bij de Royal Air Force, waar hij 15 jaar heeft gevlogen. Eerst op de Hunting Percival Provost ( Piston Provost) en Vampire T11. Daarna was hij de jongste captain op een van de “V” Bommenwerpers, de Valiant. Hij werd daarna Qualified Flying Instructor  en sloot zijn militaire loopbaan af op de RAF VC10.

Vervolgens is Tony Yule begonnen bij BOAC ( later British Airways) als first officer. In 1987 kwam zijn droom uit en mocht hij als senior first officer op de Concorde vliegen. Zijn carrière bij British Airways heeft hij afgesloten als captain van de B757 / 767. Daarna heeft hij nog 10 jaar gevlogen bij verschillende bedrijven en zijn carrière afgerond bij Air Holland en is in Nederland blijven wonen.

Accreditatie wordt bij IL&T aangevraagd.

Graag opgave van deelname aan deze wetenschappelijke avond per e-mail aan de secretaris Gertrud Goldhoorn: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Bij de aanmelding aangeven of u fysiek aanwezig gaat zijn of online wil deelnemen. U moet zich bij binnenkomst bij het CML kunnen legitimeren.

De volgende wetenschappelijke bijeenkomst zal 10 juni 2022 zijn, in combinatie met de ALV.

Namens het bestuur van de NVvLG,

Jaap Jan Witte

voorzitter Nederlandse Vereniging voor Lucht - en Ruimtevaartgeneeskunde

Corona

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster Alex Wanders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.