Wetenschappelijke bijeenkomst 11 maart 2020

Aan de leden van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde

Betreft: wetenschappelijke bijeenkomst op 11 maart 2020

Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde nodig ik u uit voor een wetenschappelijke bijeenkomst op:

woensdagavond 11 maart 2020

Deze avond zal plaats vinden op het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg 53 te Soesterberg. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, de afsluiting zal rond 22.00 uur zijn, gevolgd door een borrel. Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Het thema van de bijeenkomst:  Cardiologie bij ( vrouwelijke) aircrew

Janneke Wittekoek is cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife in Utrecht. Ze volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en heeft langere tijd in het buitenland gezeten om zich verder te specialiseren in preventie van hart- en vaatziekten.

Dr. Wittekoek schreef een proefschrift over de erfelijkheid van cholesterol en is sinds 2014 ambassadeur van Stichting LEEFH. Daarnaast heeft zij een bijzondere interesse in het vrouwenhart en schreef zij het boek Het Vrouwenhart. “Het vergroten van medische kennis bij het publiek, op een luchtige en leuke manier, is een van de belangrijkste eerste stappen in een succesvol preventiebeleid.” Tijdens deze avond zal ze een uiteenzetting geven over het ( vrouwen)hart en specifieke aandachtspunten benoemen die van invloed kunnen zijn op de vlieggeschiktheid van vrouwelijke aircrew.                     

Accreditatie wordt bij ILenT aangevraagd.

Graag opgave van deelname aan deze wetenschappelijke avond per e-mail aan

de secretaris Gertrud Goldhoorn: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U moet zich bij binnenkomst bij het CML kunnen legitimeren.

De volgende wetenschappelijke bijeenkomst zal in mei 2020 zijn, in combinatie met de ALV.

Namens het bestuur van de NVvLG,

Jaap Jan Witte, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster Alex Wanders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.