Wetenschappelijke avond 2 april 2014

2 april 2014

Wetenschappelijke avond op woensdag 2 april

Graag nodig ik u uit namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde voor een wetenschappelijke avond waarbij het onderwerp “Cabin Safety en Emergency Escape” in de luchtvaart zal worden behandeld. De spreker van deze avond is de heer Jochem Weeink. Hij bekleedt sinds 10 jaar de functie van Air Safety Investigator bij de KLM en heeft een groot deel van zijn leven geweid aan het verhogen van de veiligheid aan boord van vliegtuigen van deze vliegtuigmaatschappij. Zijn ervaring is indrukwekkend en beslaat alle aspecten van dit domein: Survival kits, allerhande opblaasbare life-rafts, het ontwerpen van trainingen, procedures en simulatie apparatuur om cabinepersoneel voor te bereiden op noodsituaties. Al met al zit hij al bijna 30 jaar in het vak.

Dit onderwerp wordt als vast bestanddeel in de AME-cursus gegeven maar dit is een uitgelezen mogelijkheid om er veel dieper op in te gaan. Ik denk dat er weinig mensen zijn die meer weten van hoe men zich voorbereidt op noodsituaties in de commerciële luchtvaart dan dhr Weeink. Ikzelf zal de presentatie van dhr Weeink ondersteunen door kort soortgelijke activiteiten in de militaire luchtvaart toe te lichten om ook het contrast tussen deze werelden duidelijk te maken.

Programma woensdagavond 2 april 2014

19:00 Ontvangst met koffie en thee

20:00 Aanvang voordracht die in de kantine van het Centrum voor Mens en Luchtvaart zal plaatsvinden. Het idee is dat het een interactieve presentatie zal worden waarbij uw eigen inbreng ook de richting van de voordracht bepaald. Er is genoeg materiaal om uit te putten. Na en tijdens de voordracht kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige consumpties. Een ontspannen en leerzame avond is het doel. Een F16 schietstoel en liferaft zijn aanwezig om te bezichtigen.

23:00 Einde programma.

Een verzoek van dhr Weeink is om wanneer leden vooraf al vragen hebben over deze materie deze vragen door te geven tijdens de opgave van deelname zodat hij zich daar op kan voorbereiden.

Locatie: CML, Kampweg 3, 3769 DE Soesterberg.

Opgave: Bij de Voorzitter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster Alex Wanders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.