Archief 2014

Hieronder vindt u het archief van de artikelen gepubliceerd in 2014.

Wetenschappelijke avond 2 april 2014

2 april 2014

Wetenschappelijke avond op woensdag 2 april

Graag nodig ik u uit namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde voor een wetenschappelijke avond waarbij het onderwerp “Cabin Safety en Emergency Escape” in de luchtvaart zal worden behandeld. De spreker van deze avond is de heer Jochem Weeink. Hij bekleedt sinds 10 jaar de functie van Air Safety Investigator bij de KLM en heeft een groot deel van zijn leven geweid aan het verhogen van de veiligheid aan boord van vliegtuigen van deze vliegtuigmaatschappij. Zijn ervaring is indrukwekkend en beslaat alle aspecten van dit domein: Survival kits, allerhande opblaasbare life-rafts, het ontwerpen van trainingen, procedures en simulatie apparatuur om cabinepersoneel voor te bereiden op noodsituaties. Al met al zit hij al bijna 30 jaar in het vak.

Dit onderwerp wordt als vast bestanddeel in de AME-cursus gegeven maar dit is een uitgelezen mogelijkheid om er veel dieper op in te gaan. Ik denk dat er weinig mensen zijn die meer weten van hoe men zich voorbereidt op noodsituaties in de commerciële luchtvaart dan dhr Weeink. Ikzelf zal de presentatie van dhr Weeink ondersteunen door kort soortgelijke activiteiten in de militaire luchtvaart toe te lichten om ook het contrast tussen deze werelden duidelijk te maken.

Programma woensdagavond 2 april 2014

19:00 Ontvangst met koffie en thee

20:00 Aanvang voordracht die in de kantine van het Centrum voor Mens en Luchtvaart zal plaatsvinden. Het idee is dat het een interactieve presentatie zal worden waarbij uw eigen inbreng ook de richting van de voordracht bepaald. Er is genoeg materiaal om uit te putten. Na en tijdens de voordracht kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige consumpties. Een ontspannen en leerzame avond is het doel. Een F16 schietstoel en liferaft zijn aanwezig om te bezichtigen.

23:00 Einde programma.

Een verzoek van dhr Weeink is om wanneer leden vooraf al vragen hebben over deze materie deze vragen door te geven tijdens de opgave van deelname zodat hij zich daar op kan voorbereiden.

Locatie: CML, Kampweg 3, 3769 DE Soesterberg.

Opgave: Bij de Voorzitter via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wetenschappelijke avond 21 november 2014

21 november 2014

Wetenschappelijke dag 21 november 2014 Definitief programma

Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde nodig ik u uit voor de wetenschappelijke dag op 21 november 2014.

Deze wetenschappelijke dag zal plaats vinden op het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg 3 te Soesterberg.

Ontvangst vanaf 09:00 uur, aanvang wetenschappelijk programma om 09.30 uur. Lunch ca 13.00 uur (voor eigen rekening).
Afsluiting met drankje en hapje, ca 16.00 uur. Het wetenschappelijke programma duurt 6 uren.

Onderwerpen.
Dit jaar is er gekozen voor een aantal onderwerpen met actualiteit en relevantie voor de praktijk.

1. Contra-indicatie voor vliegen en advisering aan passagiers in de commerciële luchtvaart.
Sprekers:
- Ries Simons, European Society of Aerospace Medicine
- Peter Nijhof, KLM
- Meredith Sedney, cardioloog

2. Nieuwe ontwikkelingen in de luchtvaartgeneeskunde
Spreker:
- Ries Simons, European Society of Aerspace Medicine

3. Adviescommissie ILenT medische verklaringen voor de luchtvaart; werkwijze / casuïstiek / wat kunnen we er van leren?
Sprekers:
- Paul Michel de Grood, voorzitter Adviescommissie
- Frans Terlouw, voormalig voorzitter Adviescommissie
- Jaap Jan Witte, piloot, Nederlandse Vereniging van Verkeersvliegers

Kosten.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Accreditatie.
Accreditatie voor bedrijfsartsen en AME's is aangevraagd.

Opgave.
Graag opgave van deelname bij Marja Osinga via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Na opgave ontvangt u het definitieve programma per e-mail.

E-mail adressen: Het bestuur wil in het vervolg voor de communicatie naar haar leden gebruik gaan maken van e-mail. U wordt verzocht om opgave van uw e-mail adres bij de secretaris van de NVvLG: Marja Osinga
via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. De communicatie per post zal snel worden afgebouwd.

Frans Terlouw, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Geneeskunde Marja Osinga, secretaris, tel. 06.27.091.562

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster Alex Wanders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.