Wetenschappelijke avond 20 maart 2013

20 maart 2013 Wetenschappelijke Avond woensdag 20 maart 2013

Hierbij nodig ik u namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde uit voor een wetenschappelijke avond op woensdag 20 maart 2013. Deze avond zal in het teken staan van ruimtelijke desoriëntatie (Spatial D) in de luchtvaart.
Desoriëntatie is samen met vermoeidheid een van de twee grootste oorzaken van
luchtvaartongevallen. Helaas is deze factor ondanks de vooruitgang van techniek niet kleiner geworden. Integendeel, veel moderne toepassingen in de luchtvaart lijken het probleem eerder te vergroten dan te verkleinen. De Koninklijke luchtmacht heeft in samenwerking met TNO enkele jaren geleden een simulator ontwikkeld genaamd Desdemona waarmee vliegers niet alleen desoriënterende situaties kunnen ervaren maar zelfs kunnen trainen in “out of control” situaties.
Deze extreme omstandigheden zijn in normale simulators niet beschikbaar.
Aan het begin van deze avond zullen wij een bezoek brengen aan TNO waar Desdemona gedemonstreerd zal worden. Daarna zullen wij teruggaan naar het CML waar Eric Groen een presentatie zal houden over ruimtelijke desoriëntatie. Eric Groen is werkzaam bij TNO als een specialist in Human factors. Hij heeft zich vooral gespecialiseerd in lucht en ruimtevaart fysiologie, vliegsimulatie, behandeling van luchtziekte en het onderwerp van deze avond Spatial D.
Zie ook http://www.desdemona.eu

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster Alex Wanders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.