Archief 2009

Hieronder vindt u het archief van de artikelen gepubliceerd in 2009.

Wetenschappelijke avond 18 maart 2009

18 maart 2009 Hierbij nodig ik u namens het bestuur van de NVvLG van harte uit deel te nemen aan de eerste wetenschappelijke avond van onze Vereniging in 2009 die gehouden zal worden op woensdagavond 18 maart. Wij zijn te gast op Centrum voor Mens en Luchtvaart van de Koninklijke Luchtmacht te Soesterberg. De volgende informatie is van belang:

Tijdstip: woensdag 18 maart 2009, aanvang 19:30 uur - einde 22.00 uur
Locatie: Centrum voor Mens en Luchtvaart, Kampweg 3 3769 DE, Soesterberg

Een presentatie met als gemene deler het samenwerken in teams binnen verschillende culturen.

Presentatie Titel: Air crash; who is to blame? Crew Resource Management (CRM) en veiligheidscultuur in de Koninklijke Luchtmacht en de medische wereld.
Spreker: Majoor Drs. Leonie Boskeljon-Horst, Vliegerpsycholoog CML

Mevr. Boskeljon-Horst is al jarenlang werkzaam binnen de vliegerpsychologie en is mede verantwoordelijk voor de Crew Resource Management trainingen binnen de KLu. Sinds november 2008 is zij bezig met een promotieonderzoek op het gebied van vliegveiligheidscultuur en CRM. In 2006 heeft zij de KLu CRM trainingen toepasbaar gemaakt voor medisch personeel van de spoedeisende hulp afdeling. Met haar presentatie zal zij de begrippen veiligheidscultuur en CRM verduidelijken en toelichten wat de implicaties zijn voor zogenaamde High Risk Organizations als de KLu en de medische wereld. Wij hopen u allen te verwelkomen op deze gezellige en interessante avond.

Nascholing 14 oktober 2009

14 oktober 2009 Bij het Aeromedical Expert Centre wordt een nascholing’s-discussieavond georganiseerd over het Complete Linker Bundeltakblok zijn waarbij onze consulent cardioloog mevrouw dr. Meredith Sedney de vigerende JAA regelgeving met ons zal bespreken en zal uitleggen waarom ze het hiermee niet helemaal eens is (Uiteraard zijn wij in Nederland gehouden aan de vigerende regelgeving).

De avond is in principe bedoeld voor het eigen keuringspersoneel en genodigden. Belangstellenden zijn welkom tot het zaaltje vol is. Aanmeldingen per e-mail, worden behandeld in volgorde van binnenkomst. U krijgt van ons bericht indien er plaats voor u is. AEC rekent op een interessante avond en een vol zaaltje.

Graag zien wij u rond 19.30 uur voor een kopje koffie. De voordracht begint om 20.00 uur.

Plaats: Aeromedical Expert Centre
Fokkerweg 300
1438 AN Schiphol-Oude meer
Voor routebeschrijving klik op FSC.pdf en ook in-uitrit park.pdf.

Jaarvergadering 2009

5 juni 2009 Datum : 29 april 2009

Aan de leden van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde

Hierbij nodig ik u namens het bestuur van de NVvLG van harte uit deel te nemen aan de jaarvergadering van onze Vereniging, die gehouden zal worden op vrijdag 5 juni 2009. Wij zijn te gast bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag.

De volgende informatie is van belang:

tijdstip: vrijdag 5 juni 2009, aanvang 10:30 uur - einde 16:30 uur
locatie: Nederlands Forensisch Instituut, Laan van Ypenburg 6, 2497 GB Den Haag
(Raadpleeg de routebeschrijving naar het instituut)

We worden ontvangen op het NFI, waar wij de unieke gelegenheid krijgen om een “kijkje in de keuken” te mogen nemen. Er zijn binnen het NFI meer dan dertig onderzoeksgebieden en er worden hoogwaardige forensische diensten geleverd met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap.
Uiteraard staat deze excursie ook open voor uw partners.

Het programma voor 5 juni is als het volgt:

10:30-11:00 ontvangst deelnemers met koffie/koek
11:00-12:15 Jaarvergadering NVvLG
12:15-13:15 Lunch
13:30-15:30 Rondleiding/presentaties
15:30-16:30 Borrel

NB! Het is voor de beveiligingsdienst van het NFI noodzakelijk dat zij tevoren kunnen beschikken over de namen van de bezoekers. Daarom vragen wij u om vóór 1 juni uw naam door te geven aan Ries Simons via onderstaand adres of via e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Wij hopen u allen te verwelkomen op deze gezellige en interessante dag.

Met vriendelijke groet,

Ries Simons, voorzitter
p/a TNO-Defensie en Veiligheid
Postbus 23, 3769 ZG Soesterberg

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster Alex Wanders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.