• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

Wetenschappelijke bijeenkomst 15 maart 2023

Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ruimtevaartgeneeskunde nodig ik u uit voor een wetenschappelijke bijeenkomst op woensdagavond 15 maart 2023

Deze avond zal plaats vinden op het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg 3 te Soesterberg. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, de afsluiting zal rond 22.00 uur zijn, gevolgd door een borrel. Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Het thema van de bijeenkomst:  Gustave Whitehead, pioneer aviator

John Brown, Australisch historicus, zal een voordracht houden over Gustave Whitehead. Whitehead was een pionier op het gebied van vliegen. In 1901 heeft hij zijn 21e bemande vliegtuig gebouwd en Condor genoemd. In die zomer  - ruim 2 jaar voor de Wright brothers - heeft hij de eerste historische bemande, gecontroleerde, gemotoriseerde vlucht gemaakt. Pas in 2013 heeft Whitehead hiervoor de erkenning gekregen. John Brown heeft de afgelopen jaren over dit onderwerp uitgebreid onderzoek gedaan en zal deze avond daarover vertellen.             

Accreditatie wordt bij IL&T aangevraagd.

Graag opgave van deelname aan deze wetenschappelijke avond per e-mail aan de secretaris Gertrud Goldhoorn: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U moet zich bij binnenkomst bij het CML kunnen legitimeren.

De volgende wetenschappelijke bijeenkomst zal waarschijnlijk in juni 2023 plaatsvinden, in combinatie met de ALV.  Exacte datum volgt later. Dan zal ook het 65–jarig bestaan van de vereniging gevierd worden met een boeiende wetenschappelijke middag en een feestelijke afsluiting.

Namens het bestuur van de NVvLG,

Jaap Jan Witte

voorzitter Nederlandse Vereniging voor Lucht - en Ruimtevaartgeneeskunde

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster Alex Wanders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.